Schapendoespups


Op 5 Februari 2019 zijn wij voor een echo geweest met onze Nyssa bij dierenarts van Dedem in Dedemsvaart en ze is drachtig!

Wij verwachten begin Maart een nestje van onze Nyssa Bibi van het Molengat en Foppe van de Seven Aeren ♥


Beide zijn lid en dit nestje is gefokt volgens de regels van Vereniging de Nederlandse Schapendoes.
www.schapendoes.nl

De pups van Nyssa en Foppe worden in de woonkamer geboren bij dochter Annemarie Dijksma, woonachtig te Boelenslaan (Friesland)

Mocht u serieus geinteresseerd zijn in een pup uit dit nestje dan kunt u ons mailen op a.dijksma5@gmail.com onder vermelding van naam, adres, woonplaats, telefoonnummer en enige achtergrondinformatie en of u op zoek bent naar een reutje of teefje zodat ik contact op kan nemen zodra de pups geboren zijn.

Ouderdieren behoren ten alle tijde getest te zijn op erfelijke afwijkingen zoals oogziekten en wij testen onze Schapendoezen op HD=heupdysplasie en ED=elleboogdysplasie (niet verplicht bij de Schapendoes)

Vraag altijd naar de officiele papieren hiervan en ga niet tot aankoop als u de papieren en ook de moederhond niet mag zien!
De gezondheiduitslagen van deze ouderdieren is overigens ook terug te vinden op de site van de Raad van Beheer https://www.houdenvanhonden.nl/ bij Generaties & gezondheid online.


Pups zijn met stamboom, dnaprofiel en krijgen de nodige inenting en een aantal wormkuren.
Ook geven wij informatie mee wat betreft het onderhouden van de Schapendoes (kamschema, zindelijkheid etc)

 • Echo Nyssa Bibi van het Molengat


 • Nyssa Bibi van het Molengat
  HD A
  ED vrij norberg 40
  Oogziektenvrij
  PRA ++
  Hoogte 43 cm


 • Foppe van de Seven Aeren
  HD A
  ED vrij norberg 40
  oogziektenvrij
  PRA ++
  Hoogte 48 cm